Hamilton és Rosberg az elhunyt Bianchiért is versenyez

Fotó: AFP / VALERY HACHE

-

A Forma-1 egyik nagy tehetségének tartott francia versenyző előtt a vasárnap 14 órakor kezdődő 30. magyar futam előtt egyébként is tisztelegnek, egyperces néma csenddel.


„Mindannyiunk számára hihetetlenül nehéz volt elbúcsúzni Jules-től" - nyilatkozta a világbajnoki címvédő és az összetett pontversenyben most is vezető Lewis Hamilton, aki több pilótával együtt részt vett a 25 éves Jules Bianchi keddi temetésén Nizzában. "Ezen a hétvégén a Hungaroringen mindenki ugyanezzel az érzéssel ül majd autóba" - tette hozzá Nico Rosberg.

"Pályafutásom minden versenyén belefoglalom majd az imáimba Jules-t. Tudom, azt akarná, hogy a továbbiakban is olyan komolyan versenyezzünk, ahogyan azt ő is tette, ezért én is így cselekszem majd" - mondta a 30 éves Hamilton. "Jules emlékéért a jövőben is keményen versenyzünk majd, hiszen ő is ezt akarta" - vélte Rosberg, aki tavaly negyedik lett a Hungaroringen annak ellenére, hogy a Mercedes csapatfőnöke a futam hajrájában felszólította a harmadik helyen haladó Hamiltont, hogy engedje előzni német csapattársát, de a brit pilóta semmibe vette az utasítást.

"Tavaly nem alakult számomra ideálisan a verseny" - összegzett Rosberg, aki szerint a korábbi baráti viszonya jelentősen megváltozott Hamiltonnal. "Azt hiszem, most semleges" - mondta a 30 esztendős német versenyző a brit csapattársához fűződő kapcsolatát firtató kérdésre. Hozzátette, hogy a vb-címért folytatott harcuk semmivel sem kevésbé intenzív, mint tavaly, "de mindenképpen más".

Rosberg tavaly a pontverseny éllovasaként érkezett a Hungaroringre, most viszont 17 pontos hátránnyal második a Mogyoródon korábban már négyszer is győztes - így a hétszeres világbajnok német Michael Schumacherrel együtt csúcstartó - Hamilton mögött.