Hamarosan viszontláthatjuk az igazi Nadalt

Fotó: BACKPAGE IMAGES Ltd / ELLA LING

-

A kiesése miatt csalódott, a hozzáállásával viszont elégedett Rafael Nadal, aki a nyolcaddöntőben búcsúzott a US Openen.


A legvégéig küzdöttem, és bár voltak olyan dolgok, amiket jobban is csinálhattam volna, a hozzáállásom már rendben volt. Valami másra, többre lett volna szükségem, ami ma hiányzott” nyilatkozta a negyedik helyen kiemelt spanyol játékos, akit a 22 éves francia Lucas Pouille győzött le több mint négy óra alatt, öt szettben. Kifejtette: a hatékonyabb szervákat és az erősebb ütéseket hiányolta önmagától.


Nadal csuklósérülés miatt idén több mint két hónapot kihagyott, ezért a Roland Garroson és Wimbledonban sem versenyzett. Visszatérését követően a riói olimpián párosban aranyérmes lett, egyesben pedig az elődöntőig jutott.


Nadal sajnálja az elszalasztott lehetőséget


Nem sok mérkőzést játszottam az elmúlt három-négy hónapban, ráadásul most is elszalasztottam a lehetőséget, hogy igazán jól szerepeljek. Emiatt szomorú vagyok. Folyamatosan javulnom kell, hogy a sérülésem előtti színvonalon tudjak teniszezni” tette hozzá a 30 éves játékos.

Bár a kiesése miatt a Grand Slam-szezon már véget ért számára, Nadal kijelentette, hogy még mindig vannak céljai az idei évre. Motivált vagyok, hiszen van még néhány hónap a szezon végéig. Megpróbálok kijutni az ATP-világbajnokságra, ez megfelelő cél számomra két és fél hónap kényszerszünet után.” Hozzátette: a csuklója sokat javult, és hamarosan a gyógyulási folyamat végére ér.