„Hamarosan óceánt alkot az ömlő vér” – így fenyegetik az oroszokat

-

Oroszországban elkövetendő terrortámadásokkal fenyeget az Iszlám Állam egy újonnan megjelent videóban - jelentette a terrorcsoportok online tevékenységeit megfigyelő amerikai SITE központ.


A dzsihádisták idegen nyelvű sajtóközpontja, az Al-Hayat Media Center által orosz nyelven megjelentetett felvételen a „hamarosan, nagyon hamarosan óceánt alkot az ömlő vér" mondatot kántálják, miközben brutális lefejezéseket, valamint golyó által végrehajtott kivégzéseket lehet látni a SITE híradása szerint.


Az Iszlám Állam egyiptomi ága több korábbi üzenetében is azt állította, hogy egy általa elkövetett merénylet áldozatává vált az az orosz utasszállító repülő, amely október 31-én zuhant le a Sínai-félszigeten 224 emberrel a fedélzetén.
A főleg a Sínai-félsziget északi részén tevékenykedő Vilájat Színáa (Sínai Tartomány) üzenetei szerint a támadást bosszúként hajtották végre az Iszlám Állam szíriai állásai elleni orosz légitámadásokra válaszul.
„Ó ti oroszok és az oroszok szövetségesei tudjátok meg, hogy sem a muzulmánok földjén, sem pedig az egeiken nincs számotokra biztonság. A Levant földjén repülőitekről ledobott, naponta több tucat ember halálát okozó bombáitok a bajt fogják rátok hozni" - áll abban a közleményben, amelyet először jelentettek meg a légi katasztrófa napján.