Hamarosan kiderülnek a földpályázatok értékelési szempontjai

Fotó: MTI/Beliczay László / MTI/Beliczay László

-

Megkapta az állami földbérlet pályázatok értékelési pontszámait Szabó Rebeka, az Együtt-PM szakpolitikusa. Így hamarosan kiderülhet, milyen szempontok alapján nyertek a Mészáros Lőrinchez köthető pályázatok és a volt Csákvári Zrt. igazgatósági tagjai.


Szabó Rebeka két éve pereskedett az adatok nyilvánosságra hozataláért. A Kúria még március végén döntött úgy, hogy  a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetnek (NFA) át kell adnia ezeket az információkat. A politikus Facebook-oldalán számolt be a dokumentumok megérkezéséről. A VS.hu megkeresésére azt is közölte, hogy a papírok beszkennelése után, pár napon belül megismerhetjük az értékeléseket.

Mint arról korábban beszámoltunk, Szabó Rebeka két évvel ezelőtt még az LMP képviselőjeként kérte ki az NFA-tól egyebek mellett az állami földbérlet-pályázatok értékelési szempontjait és a nyertesek nevét. A Földalapkezelő akkor elutasította a kérést mondván, hogy az adatok nyilvánossága személyiségi jogokat sértene. A bíróság aztán kimondta, hogy az adatok nyilvánosnak számítanak, de az NFA felülvizsgálati kérelemmel a Kúriához fordult, amely azt elutasította.