Halottnak hitték a szír férfit, mielőtt besétált a saját temetésére

Forrás: Facebook / Local Coordination Commitees of Syria

-

Vasárnap óta halottnak hitték azt a férfit, akinek a testét nem találták meg egy bombatámadás után. Kedden viszont Mohammed Rayhan hazajött, az őt gyászoló rokonok várták.


A Damaszkuszhoz közeli Douma piacát vasárnap bombázta le a hadsereg. A támadásnak körülbelül 117 halálos áldozata volt, köztük 16 gyerek és hét nő.

Mohammed Rayhant maguk alá temették a romok a bombázás során, de túlélte. 36 órával a támadás után eszmélt föl, kimászott a törmelék alól, és hazasétált. Éppen a háromnapos gyászidőszak végére érkezett haza, megrökönyödött és boldog rokonai körébe.

A szíriai polgárháború eseményeit követő londoni emberi jogi szervezet szerint nem először lehet hasonló történetről hallani Szíriában. „Rengetegen tűnnek el a romok alatt, és csak később bukkannak fel.” – mondta a Syrian Observatory for Human Rights vezetője. „Hároméves gyerekekről is hallottam, akiket eltemetett a családjuk, aztán megtalálták őket a romok között.”

A doumai bombatámadást az ENSZ is elítélte. A kormányerők közleménye szerint a múlt heti, hat ember halálával járó damaszkuszi robbantásra válaszoltak ezzel a csapással.