Halogatja a Fidesz a terrorveszélyhelyzetről szóló alkotmánymódosítást

-

Megvárják vele a migrációról és a kötelező betelepítési kvótáról szóló parlamenti vitanapot.


Március előtt nem kerül a parlament elé a terrorvészhelyzetről szóló alaptörvény-módosítás, azzal ugyanis információink szerint megvárják a Fidesz által kezdeményezett, a migrációról és a kötelező betelepítési kvótáról szóló parlamenti vitanapot. Arra viszont csak február végén vagy március elején kerülhet sor – írta a Magyar Nemzet.


Ezt a forgatókönyvet erősíti az is ,hogy tegnap Halász János a Fidesz-frakció szóvivője arról beszélt, a vitanap lehetőséget ad arra, hogy a terrorveszélyhelyzettel kapcsolatos fellépés nemzeti üggyé váljon. Az ellenzéki pártok ellenzik a módosítást, mert a rendkívüli jogrend kiegészítése kivételes jogköröket adna a kormány kezébe, ezért egyenlőre még nincs meg a kormánypártoknak az alaptörvény-módosításhoz szükséges kétharmados többség, ezért is jegelik azt.

Emellett a Fidesz továbbra is gyűjti a betelepítési kvóták elleni aláírásokat, amit már 1,8 millió ember írt alá – mondta Halász a lapnak, aki arról is beszélt, hogy még nem döntöttek a migráció és a terrorveszély ügyében tervezett nemzeti konzultációról.