Figyelem! Felnőtteknek szóló tartalom.

Elmúltam 18 éves, Belépek. Még nem vagyok 18 éves.

Halmozza a sikereket a parókás pöcsöket fotózó művésznő

Fotó: Soraya Doolbaz

-

Hogyan nézne ki Kim Dzsong Un, Sztálin vagy Donald Trump, ha péniszként születne újjá? Egy iráni művésznő jóvoltából már nem kell a képzeletünkre hagyatkoznunk. Soraya Doolbaz rettegett történelmi személyek és mai hírességek péniszmásával ajándékozta meg a világot – felöltöztetett pöcsökről készült képei több ezer dollárért kelnek el.


Napoleon Boner Parte


A dick pic – vagyis a telefonnal lefotózott, majd elküldött hímtagkép – hazánkban sem teljesen ismeretlen fogalom, tőlünk nyugatabbra viszont sokkal elterjedtebb jelenség: lányok, nők, asszonyok és a férfiak egy bizonyos szegmense gigabájtszámra kapják a kéretlen péniszképeket, melyek csak a legritkább esetben érik el a (feltehetően) kívánt hatást.


Így volt ezzel Soraya Doolbaz is, aki szingli évei alatt gyakran méregette össze barátnőivel a beérkezett dick pic gyűjteményét. „Volt köztük egy-két egészen jól sikerült. Ekkor jutott eszembe a beállított péniszképek ötlete. Kíváncsi voltam, hogy néznének ki ezek a képek, ha a kamerát egy nő kezelné, és nem egy kanos férfi” – árulta el nekünk a New Yorkban élő Doolbaz, akinek a művészneve fársziul annyit tesz, hogy „pöcsökkel játszó”.„Egy viccet szerettem volna csinálni az egészből, és valahogy rávenni a férfiakat, hogy jobb képeket csináljanak a péniszükről” – fejtette ki a népnevelő fotós a Dicture Gallery nevű projekt elméleti hátterét. „Legyenek igényesebbek, és legalább nevettessenek meg minket!"

Doolbaz azt is elárulta, mire kell figyelni, ha valaki jó dick picket szeretne lőni: „Fontos a világítás, a kameraszög, az élesség és persze a merevedés minősége. Senki sem kíváncsi egy lankadt pöcsre.”Doolbaz a projekt lassan 3 éve során 8 péniszmodellel dolgozott együtt, mindannyian párkapcsolatban élő férfiak. A modell partnere ugyanis kulcsszerepet játszik a fotózás során. Amellett, hogy ő öltözteti fel az apró jelmezekbe és parókákba a falloszt, az állóképesség fenntartásáról is ő gondoskodik. „Ha nincs meg a kellő összhang a partnerek között, a fotózás elég nehézkessé válik.”


Adolf Clit Tickler


Cumrad Stalin


Kim Dong-un


A Dicture-sorozat igen felkapott lett, egy-egy parókás pöcsről készült kép több ezer dollárért talál gazdára, és neves galériákban állítják ki őket. „Sosem gondoltam volna, hogy ekkora reflektorfényt kap a munkám. Meglep, de jólesik, hogy ennyi embernek tetszik, amit csinálok” – mondta a művésznő a hirtelen jött sikerről. – Rengeteg jókedvű ember van a világban, akik értékelik a humort. Még azok is elég viccesek, akiknek egyébként nem is tetszik a projekt.”


Dicture Gallery, Soraya Doolbaz, péniszfotós

Soraya Doolbaz


Ami egy játékos kísérletnek indult, mostanra jövedelmező üzletté nőtte ki magát: a Dicture Gallery online boltján keresztül bárki a világon egy Donald „The Dick” Trump bögre vagy egy Dicki Minaj tányérkészlet boldog tulajdonosa lehet. Sőt, Doolbazék még egy profi dick pic applikációt is létrehoztak, amellyel bárki kedvére öltöztetheti fel saját vagy szerettei péniszét.


Dicture Gallery, Soraya Doolbaz, péniszfotós

Donald „The Dick” Trump


Soraya Doolbaz azonban nem feledkezett meg arról, hogy a nagy sikerrel nagy felelősség is jár, ezért egy szeptemberi kiállításának bevételét jótékony célra, egy hererák-alapítvány javára ajánlotta fel. A hererák ugyanis pont a dick piceket legbuzgóbban küldözgető, 18–35 éves korosztályt veszélyezteti.

Megkérdeztük a művészt, hogy tervez-e egy női verziót is csinálni a sorozatból.


A vaginák olyan komolyak, és felöltöztetni sem könnyű őket. Két, teát szürcsölgető vaginát talán még el tudok képzelni, ahogy az időjárásról panaszkodnak. A viccet félretéve, azt hiszem, maradok a péniszek fotózásánál

– mondta Doolmaz a jövőről, és azt is elárulta, hogy jelenleg egy fotóalbumon dolgozik, amely a Dicture-sorozat karaktereit mutatja be és fejleszti tovább. „Azt szeretném, hogy az emberek ismerjék meg Frank Salamit: a személyiségét, a szülővárosát, hogy miből tartja el magát, és miért vállalkozott a fotózásra. Azt hiszem, néhány vicces történetet is megosztok, amelyek a fotózásokon estek meg.”


Dicture Gallery, Soraya Doolbaz, péniszfotós

Ő Frank Salami