Hallgasson bele a pingponggal tuningolt zenei versenyműbe!

-


Egy pingpongasztal és két profi asztaliteniszező is csatlakozott a zenészekhez a színpadon a Sanghaji Zenei Fesztivál szombati zárókoncertjén, ahol Andy Akiho amerikai zeneszerző Pingpong Concertójának világpremierjét tartották. Az új versenymű az ide-oda pattogó labda ritmusát kombinálja a hegedű és az ütőhangszerek játékával.

Akiho szerint a labdára, mint egy páratlan hangszerre tekinthetünk, pattogása tökéletes harmóniában van a vonósokkal. A New Yorkban élő zeneszerző elmondta, hogy mindig szerette volna ötvözni a sport ritmusát a zenével. Ötletével partnerre talált Jü Longban, a Sanghaji Szimfonikus Zenekar művészeti vezetőjében, karmesterében, aki meghívta Akihót és csapatát a 15 napos sanghaji fesztiválra.

A csapattagok között van két profi amerikai asztaliteniszező, Michael Landers és Ariel Hsing, valamint Elizabeth Zeltser hegedűművész és David Cossin ütős.


Egyelőre csak egy nem épp hifi-felvétel van a koncertről


A kínai gyökerű Hsing hétéves korai óta asztaliteniszezik, de először történt meg vele, hogy koktélruhában, magas sarkú cipőben játszott. Pontok helyett dallamra kellett ütnie a labdát, és időről-időre meg kellett céloznia a nagydobot különféle hangeffektusok keltésére - tette hozzá.

Akiho elmondta, hogy visszatérve az államokba csiszolni akarja versenyművét, és reméli, hogy a jövőben egy stadionban is bemutathatja azt.

Akiho, aki a klasszikus zene újító szellemű zeneszerzője, jelenleg végzi a doktori tanulmányait a Princeton Egyetemen. Ha kíváncsi eddigi életművére, itt megtalálja.


Ebben a felvételben csak fémvonalzó van, cserébe remekül szól