Haldokló nőt semmiztek ki Mosonmagyaróváron

Forrás: VS.hu

-

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy mosonmagyaróvári közjegyző, egy ügyvéd és az édesanyja ellen.


Az ügyvéd férfi haldokló testvérét akarta kisemmizni közös édesanyjuk segítségével. 2012 nyarán a kórházban fekvő rokonukat felkeresték három nappal a halála előtt, és aláírattak vele hat darab közjegyzői iratot, amellyel megszerezték a haldokló nő tulajdonában lévő ingatlanokat.

Az ügyvéd és édesanyja ezzel azt érték el, hogy a nő férje (mint közös gyermekük törvényes képviselője) nem rendelkezhetett az ingatlanokkal, így 56 millió forintos kárt okoztak neki és gyermekének.

A közjegyző nem tudott róla, hogy a neki elmondott adatok valótlanok, ezért állította ki azokat az iratokat, melyeket a gyógyszerek hatása alatt álló nő aláírt. Az ügyészség szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a közjegyző azzal követett el bűncselekményt, hogy nem győződött meg a sértett nő beszámíthatóságáról.

Az ügyészség a vádlottakat 6 rendbeli közokirat-hamisítás bűntettével, a két hozzátartozót ezen felül különösen nagy kárt okozó csalás bűntettével vádolja. A közjegyzőt három év, az ügyvédet és anyját kettőtől tizenkét évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.