Halálos tragédia árnyékolja be női röplabdázóink Eb-jét

Fotó: Facebook/Magyar Röplabda Szövetség

-

A női röplabda Európa-bajnokság nyitánya előtt, csütörtökön éjszaka elhunyt Herman De Brandt, a magyar szövetségi kapitány, Jan De Brandt bátyja.


Németh Lajos csapatvezető a pénteki reggeli előtt jelentette be a belgiumi Eb-n szereplő játékosoknak a tragikus hírt. Az 59 éves, ugyancsak röplabdaedző Herman éppen a magyar csapat szállásáról – ahol öccsét látogatta meg – tartott Gentbe csütörtökről péntekre virradó éjszaka, amikor vezetés közben rosszul lett, és az életét már nem sikerült megmenteni – írja a magyar szövetség honlapja. A rendőrség még az éjszaka folyamán felkereste a szállásán Jan De Brandtot, aki ezek után személyesen értesítette szüleiket a hírről.


Jan De Brandt, a magyar válogatott szövetségi kapitánya


A szombati mérkőzésen mind a magyar, mind pedig a belga csapat fekete szalaggal játszik majd, a találkozó előtt pedig egyperces gyászszünetet tartanak a hazájában ugyancsak elismert szakember emlékére. A csapat délelőtti edzését a kapitány távollétében Jókay Zoltán másodedző tartotta, szerencsére a felkészülés ezen szakaszában már inkább az eddig tanultak újbóli ismétlése a feladat, így a csapat ugyanúgy tette a dolgát, a kapitány pedig azt üzente, hogy szombaton visszatér a csapathoz.

A belgák elleni nyitómeccs szombaton 17.30-kor kezdődik.