Halálos baleset a világ legnagyobb óceánjáróján

Fotó: MTI/AP / Claude Paris

-

Leszakadt egy mentőcsónak a Harmony of the Seas fedélzetén.


Több emberrel a fedélzetén leszakadt egy mentőcsónak a világ legnagyobb tengerjárója, a Harmony of the Seas fedélzetén, Franciaország déli részén, egy ember meghalt, négyen pedig megsérültek – tudatták nevük mellőzését kérő források kedden.

A sérültek állapota súlyos, ketten élet és halál között lebegnek – mondta a helyi tűzoltóság egyik szóvivője.

A Harmony of the Seas jelenleg Marseille kikötőjében horgonyoz.

A La Provence francia lap szerint a leszakadt mentőcsónakban a személyzet öt tagja ült, ami arra utalhat, hogy biztonsági gyakorlatot hajtottak végre, amikor a szerencsétlenség bekövetkezett, de nem tudni pontosan, miért voltak a mentőcsónakban.

A Royal Caribbean nevű hajózási vállalat tulajdonában lévő tengerjáró 362 méter hosszú, 66 méter széles és 72 méter magas.

A több mint 2000 fős személyzet és mintegy 6300 utas befogadására képes hajót májusban adták át a saint-nazaire-i STX France hajógyárban a megrendelőnek, a Royal Caribbean Cruises társaságnak.

A 120 ezer tonnás, 16 emelet magas kolosszuson 66 ezer négyzetmétert foglalnak el az éttermek és a szabadidő-létesítmények, köztük a világ legnagyobb hajón működő vízi csúszdája, amelyen a 16. emeletről lehet lesiklani a 6. emeletre.

Az óceánjáró 10 millió munkaórányi munkával, kereken egymilliárd euróért (315 milliárd forint) épült.