Halálos áldozata is van a hamburgi késes támadásnak

Fotó: DPA / Paul Weidenbaum

-

Egy ember meghalt, négyen pedig megsérültek egy szupermarketben Hamburgban. A támadót letartóztatták.


Késsel támadt a vásárlókra egy ismeretlen egy hamburgi szupermarketben, péntek délután. A támadót elfogták, de öt embert is megsebesített, egyiküket olyan súlyosan, hogy belehalt sérüléseibe. Az euronews hét sérültről ír.
A bolt a Fuhlsbütteler utca és a Hermann-Kauffmann utca kereszteződésénél van, Hamburg északi részén, a Barmbek kerületben. A rendőrök arra kérik az arra járókat, hogy kerüljék el a környéket.
A támadás oka egyelőre nem ismert, az elfogott támadót pedig egyelőre nem azonosították.A Bild címlapján egy fotót közölt a támadóról letakart, véres arccal, ahogy a rendőrségi autóban ül. A német lap szerint a támadó azt kiabálta: „Allahu akbar!”. A terrorelhárítók a helyszínre érkeztek, egy szemtanú azt mondta, három embert késelt meg a támadó. A BBC azt írja, a német médiában az az információ terjedt el, hogy a boltot ki akarták rabolni, de a rendőrség azt mondta, egyelőre nem tudják, mi állhatott a támadás mögött.
A Fuhlsbüttler utcát több száz méter hosszan lezárták, a környéken rendőrségi helikopterek köröznek. A támadót fél órával később, egy mellékutcában kapták el. Egy szemtanú azt mondta, egy török járókelő tartóztatta fel, amíg a rendőrök a helyszínre értek.