Halállal végződött a kártyaparti Marcaliban

Fotó: AFP / LIONEL BONAVENTURE

-

Az áldozatnak eredetileg a telefonját akarták ellopni, de a rendőrség szerint az egyik tettes „indulatos lett a sértett ittassága és kártyajátéka miatt”.


A gyanú szerint a vádlottak még tavaly márciusban keresték fel az egyedül élő, a rendőrség megfogalmazása szerint „italozó életmódot” folytató nőismerősüket azért, hogy ellopják a mobiltelefonját. A vádlottak és a sértett italoztak, kártyáztak, miközben az I. rendű vádlott a sértett figyelmét elterelte, míg társa eltulajdonította a sértett 9 ezer forint értékű mobiltelefonját - olvasható a Somogy Megyei Főügyészség közleményében.

Ezt követően tovább folytatták a kártyázást és az italozást, azonban az I. rendű vádlott “indulatos lett a sértett ittassága és kártyajátéka miatt”, ezért kétszer fejen ütötte. Később társa is elkezdte ütni az áldozat fejét, sőt, a földre eső sértett vállát, mellkasát is megtaposták, illetve egy 7 cm pengehosszúságú késsel a vállát is megszúrták.

A bántalmazás következtében magatehetetlenné vált, számos sérülést szenvedett sértettet a vádlottak a szoba padlóján hagyták, itt találták meg két nap múlva a szomszédok által értesített rendőrök.

A két vádlottnak - akik azóta előzetes letartóztatásban vannak - nem ez az első esete a törvénnyel, korábban ugyanis – közösen elkövetett - életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt ítélték el őket.