Halálbüntetés is járhat a szelfizésért Thaiföldön

Fotó: AFP / FREDERIC J. BROWN / AFP / FREDERIC J. BROWN

-

A phuketi repülőtéren tiltott zónát alakítottak ki.


Szigorú biztonsági intézkedéseket léptettek életbe a thaiföldi Phuket szigetének nemzetközi repülőterénél: aki a kifutópálya közelében szelfizik, súlyos büntetést kaphat, akár halálra is ítélhetik. Phuket reptere a tengerparton fekszik, a kifutópálya egy strandnál ér véget, és a turisták előszeretettel fényképezkednek az alacsonyan szálló gépekkel.

A Phuket News szerint biztonsági okokból vezettek be szigorú korlátozásokat, és thai, angol és kínai nyelvű figyelmeztető táblákat is kihelyeztek. A repülőtér arról is beszámolt, hogy a tiltott zónát szögesdróttal kerítették el.


Veszélyről nem tudnak

Arról nem tudni, hogy a szelfiző turisták veszélyeztették volna a repülés biztonságát, csak arról, hogy a pilóták szerint a gépek zaja halláskárosodást okozhat, valamint a hajtóműből kiáramló hő égési sérüléseket okozhat.

Aki a tiltás ellenére belép a kijelölt biztonsági övezetbe, az öttől húsz évig terjedő vagy akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat, de az sem kizárt, hogy a "szelfibűnözőkre" halálbüntetést szabjanak ki. A kifutó végi strand szabadon látogatható, mint eddig, de aki fényképez vagy videofelvételt készít a tiltott övezetben, arra "könyörtelen szigorral sújt majd le a thai törvények vasökle".