Halál helyett életfogytiglant kért a bostoni merénylő védője

-

Az ügyvéd szerint a 21 éves elítélt amúgy „jó gyerek”, csak a radikalizálódott és harcias bátyja vitte tévútra. A 2013-as robbantásban hárman meghaltak, köztük egy 8 éves kisfiú is.


David Bruck ügyvéd azzal is érvelt, hogy a tényleges életfogytiglan után nem válna mártírrá Dzsohar Carnajev. Bruck azt is hangsúlyozta, semmilyen büntetés nem lenne egyenértékű az áldozatok szenvedésével.

A 2013. április 15-i bostoni maratonon elkövetett robbantásban hárman haltak meg, köztük egy 8 éves kisfiú. 264 ember megsérült. A támadók amúgy az amatőr mezőnyt és szurkolóit robbantották föl.

A merényletet Dzsohar bátyjával, Tamerlan Carnajevvel követte el, akit a rendőrök később egy tűzharcban lelőttek. A fivérek is lelőttek egy rendőrt.

Az esküdtszék nem változott az eljárás korábbi szakaszához képest. Az esküdtek mind a 30, ellene felhozott vádpontban bűnösnek találták Carnajevet. 17 pont miatt halálra is ítélhetik. A többi között négyrendbeli gyilkosságban, összeesküvésben és tömeges halált okozó fegyver használatában találták bűnösnek.