Hajszálon múlt Babos Tímea bravúrja

Fotó: MTI/EPA / PETER FOLEY

-

Babos nagy csatában kapott ki az ötödik helyen kiemelt Simona Haleptől a US Open harmadik fordulójában.


Halep ellenállhatatlanul kezdett, Babos még labdamenetet is csak elvétve nyert, így pillanatok alatt 4:0-t mutatott az eredményjelző. A magyar teniszezőnek a játszma közepén volt egy rövid fellángolása, de ez is csak egyetlen játék megnyeréséhez volt elég, és mindössze 23 perc alatt véget is ért az első szett.


A második szettet Halep több rontással kezdte, Babos ezt kihasználva 1:1-nél elvette riválisa adogatását, azonban egy maratoni hosszúságú játékban előnyét nem tudta megtartani. A magyar játékos nem tört össze, hosszú labdamenetekre kényszerítette Halepet, újra brékelt, és 4:2-re elhúzott. Halep mintha összezuhant volt, Babos pedig ezt kihasználva, erőtől duzzadó játékkal, ásszal lezárva a szettet egyenlített.


Halep nem bírta a hosszú labdameneteket


A mindent eldöntő harmadik szettben az első játékban Halep 4015-re elhúzott, Babos innen tudott fordítani és rögtön brékkel kezdeni. A következő játékban két bréklabdát is hárított a magyar, és innen került előnybe (2:0). Ezt követően mindketten aránylag simán hozták saját adogatásukat, majd Halep egy rendkívül hosszú, 24(!) ütéses játék utolsó pontjával 3:3-ra egyenlített.

Halep a folytatásban nyögvenyelősen került előnybe, majd jött Babos, aki előbb maga számára tette nehézzé a játékot, végül három bréklabdát is hárítva köztük négy zseniális fonákkal egyenlített (4:4). Babos a következő játékban két bréklabdához jutott, de nem tudott élni a lehetőséggel, így a mérkőzésben maradásért kellett adogatnia. Pillanatok alatt 4015-re elhúzott, ám Halep visszajött, és meccslabdához jutott, Babos pedig kettős hibával zárta le a meccset.


Eredmény

női egyes, 3. forduló (a 16 közé jutásért):

Simona Halep (román, 5.)Babos Tímea (31.) 6:1, 2:6, 6:4