Hajsza a párizsi terrortámadások bombagyárosa után

Fotó: AFP / ERIC FEFERBERG

-

A belga sajtó már meg is nevezte a gyanúsítottat, a Karib-térségből származó Mohamed K-t, aki egy észak-franciaországi városban, Roubaix- ban lakik.


A francia rendőrség értesítette a belga hatóságokat a férfiről. Különösen veszélyesnek minősítették a robbanószerkezetekről összeszedett ismeretei miatt. Úgy tudják, hogy Mohamed K kapcsolatban volt a még szökésben lévő Salah Abdeslammal a támadások előtt. Egy belga biztonsági ember beszélt a helyi sajtónak, hogy hajtóvadászatot indítottak a férfi ellen.

"Még Abdeslamnál is fontosabb, hogy amint lehet, megtaláljuk őt" - mondta a lap forrása. A nyomozók szerint Mohamed K segítette Abdeslamot a menekülésben, ráadásul további merényletekre készülhetnek együttesen.

A francia rendőrség egy képet is nyilvánosságra hozott Mohamed K-ról, hozzátéve, hogy jobb kezén egy sebhely van.A Belgiumban élő, francia állampolgárságú Abdeslam központi szerepet töltött be a merényletek megszervezésében. Volt egy bárja Brüsszel közelében, Molenbeekben a bátyjával, Brahimmal, aki az egyik párizsi támadásban felrobbantotta magát, de a bárt bezárták, miután a rendőrség egy droggal üzletelő fiatalembert talált ott a nyáron. Mohamed Abdeslam, Salah másik testvére, arra buzdította bátyját, hogy adja fel magát.