Hajnalban fagy lehet, de jön a vénasszonyok nyara

Fotó: MTI / Kálmándy Ferenc

-

Csütörtökön és pénteken hajnalban már lehet talaj menti fagy, de a hétvégén stabilan 20 fok feletti hőmérsékletre és sok napsütésre számíthatunk.


A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint csütörtökön a dél-dunántúli és az északkeleti tájakon változóan, máshol gyengén felhős, nagyrészt napos idő lesz. Csapadék nem alakul ki. Az eleinte még élénk északkeleti szél fokozatosan mérséklődik. Reggelre 2 és 7 fok közé süllyed a hőmérséklet, talaj menti fagy is lehet. Délutánra 17 fok köré melegszik a levegő.

Pénteken ragyogóan napos időre van kilátás, kevés fátyolfelhővel. Reggel néhol párás lesz a levegő. Hajnalban csak 1 és 6 fok közötti értékeket mérhetünk, ami azt jelenti, hogy nagy területen alakulhat ki talaj menti fagy. Délután 19 és 22 fok között várható a hőmérséklet.

Szombaton a hajnali párásság megszűnése után derűs idő várható, majd délután megnövekedhet a felhőzet. Eső nem lesz. A délnyugati szél többfelé megélénkül, nyugaton meg is erősödik. Tovább melegszik a levegő: egyre több helyen mérhetünk 20 fok feletti értékeket.

Vasárnap változóan felhős idő valószínű, emellett mindenhol lehet napsütés. Zápor elszórtan fordul elő. A szél nyugatira, északnyugatira fordul és megélénkül. Kellemes őszi meleg várható 20-25 fokos hőmérséklettel.

A jövő héten hétfőn és kedden folytatódik a változósan felhős, mérsékelten meleg októberi időjárás. Komoly eső nem lesz, de záporok előfordulhatnak. A szél lassan északkeletire fordul.