Hajléktalanokról beszélnek a T. Házban

Fotó: MTI / Kovács Tamás

-

Egyebek mellett a kormány új adócsomagjáról, a hajléktalanok helyzetéről és a lakhatási támogatásokról is interpellálják a kormány tagjait a képviselők az Országgyűlés mai ülésnapján.


A Ház soron következő ötnapos ülése ezúttal is 13 órakor kezdődik napirend előtti felszólalásokkal, amelyeket az interpellációk követnek két órában, majd azonnali kérdések hangozhatnak el.

A parlament honlapján elérhető információk alapján az interpellációs időszakban a fideszes Bánki Erik arról kérdezi a nemzetgazdasági minisztert, hogyan segíti a családokat és a vállalkozásokat a jövő évi adócsomag, míg a KDNP-s Hoffmann Rózsa arra vár választ Balog Zoltán emberierőforrások-minisztertől, hogy milyen intézkedéseket tesz a kormány a hajléktalanok védelméért.

Ellenzéki oldalról a szocialista Korózs Lajos szintén Balog Zoltánhoz fordul, azt kérdezve, „hány embernek kell még halálra fagynia”, hogy a kormány végre belássa, nem elégséges a lakhatási problémákra fordított állami források mértéke. A Jobbik padsoraiból Apáti István azt kérdezi a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antaltól, hogy „pénzért a szeretteit is eladná-e”, míg az LMP-s Szél Bernadett a nemzeti fejlesztési minisztertől vár választ arra, hogy „meddig hazardírozik a kormány a nukleáris energiával”.

Az ülésnap végén a másnap elfogadni tervezett javaslatok utolsó vitáit bonyolítják le a bizottsági összegző jelentések tárgyalásaival. Kedden 16 előterjesztésről szavaz a Ház az új alkotmánybírók megválasztása előtt.