Hajléktalan fojtott meg hajléktalant Budapesten

-

Elfajult a kettejük közötti vita.


A Fővárosi Főügyészség emberölés bűntette miatt emelt vádat egy 41 éves hajléktalan férfival szemben, aki a vád szerint 2014 augusztusában, a Boráros tér közelében megölte egy szintén hajléktalan ismerősét – írta a Fővárosi Főügyészség közleményében.


A két hajléktalan férfi már 10 éves ismerte egymást, mert korábban egy helyen dolgoztak. 2014 augusztus 22-én is együtt tartózkodtak, az utcán kéregettek, és az összegyűjtött pénzből több liter bort vásároltak, majd ittak meg. Később a Boráros térre mentek ott italoztak tovább, később vitatkozni kezdtek, közben a vádlott többször ököllel megütötte a sértettet.

Továbbmentek a Boráros téri HÉV-állomás melletti füves területre, ahol újra verni kezdte a szerencsétlenül járt férfit, majd a már hanyatt fekvő férfi mellkasára helyezkedett, a nyaka köré egy ismeretlen tárgyat hurkolt, amellyel a sértettet megfojtotta.

A vádlott ezután elaludt, majd másnap reggel észlelte, hogy ismerőse élettelenül fekszik mellette, ezért az arra felé kocogó emberektől segítséget kért.

A férfi az emberölés miatt öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztést kaphat.