Hajdu Szabolcs megint jól ki fog készíteni minket

-

Itt az Ernelláék Farkaséknál első előzetese. A Fehér tenyér és a Bibliothéque Pascal rendezője saját színdarabjából forgatott filmet, úgy néz ki, elég jót.


A minimális költségvetésből, egy helyszínen, néhány szereplővel forgatott filmet Hajdu saját, egy évvel ezelőtt bemutatott színdarabja alapján rendezte. A sztori két házaspárról szól: Farkas (maga Hajdu játssza) és felesége (Török-Illyés Orsolya) lassan, de biztosan kihűlő házasságukkal birkóznak, mikor betoppan a nő húga, Ernella (Tankó Erika) és egész családja, akik határozatlan időre be is költöznek Farkasékhoz.


Az eredeti előadásról mi is írtunk, és nagyon bírtuk, az volt a kritika címe, hogy Magyar pitiánerségből rég kaptunk ilyen szomorú leckét.

A filmadaptációt Hajdu a Filmalapot megkerülve, szinte gerillafilmes eszközökkel forgatta le, az operatőri feladatokat például saját BKF-es tanítványai látták el. A filmet ezzel együtt beválogatták a július elején kezdődő Karlovy Vary-i filmfesztivál versenyprogramjába, ott lehet majd először megnézni.