Hadházy indulni fog Schiffer helyére

Forrás: VS.hu/Zagyi Tibor

-

Hadházy Ákos pályázik az LMP társelnökségére – erősítette meg a Magyar Idők értesülését a politikus.


Az LMP antikorrupciós szak­szóvivője azt mondta a Magyar Időknek, azután döntött úgy, hogy a párt társelnöke kíván lenni, hogy többen is jelölték a tisztségre, amiről Schiffer András június 1-jén mondott le.

Korábban nem zárta ki Csárdi Antal, Keresztes László Lóránt és Ungár Péter sem, hogy indul a posztért. Jelöltté az válhat, akit legalább egy tag jelöl, és programja közzétételével elfogadja a jelöltséget.

A Lehet Más a Politika július 16–17-én tartja társelnök- és képviselőválasztó kongresszusát. A társelnöki jelentkezések július 5-én éjfélkor zárulnak le. Hogy ki ülhet be Schiffer helyére az Országgyűlésbe, az július 5. után derül ki.


Trafikbotránytól az antikorrupcióig

Hadházy Ákos szekszárdi állatorvos, a Fidesz önkormányzati képviselője volt, amikor 2013 tavaszán kirobbantotta a trafikbotrányt: leleplezte, hogy városában a koncessziókat politikai alapon osztották. (Azonban az ügyészség nem talált visszaélésre utaló jelet.) Az LMP-be átlépő politikust az tette országosan ismertté az utóbbi időben, hogy sajtótájékoztatókon rendszeresen tár föl korrupciós ügyeket, például az Országos Roma Önkormányzatét.