Hadházy Ákos örül annak, hogy talán mégis pereskedhet a Kehivel

Forrás: VS.hu/Zagyi Tibor

-

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal máig abban a hiszemben volt, hogy feljelentése nyomán eljárás zajlik az LMP-politikus ellen. Azonban kiderült, hogy ez nincs így, erre bejelentette, akkor pótmagánvádlóként lép fel. Erre reagált kisvártatva Hadházy azzal, hogy áll a per elébe, mert így végre kiderülhet, hogy igazat mond, amikor közpénzek lenyúlásával vádolja a Kehit.


Az LMP antikorrupciós szakszóvivője bízik abban, hogy a bíróság az uralkodó jogértelmezési gyakorlattal szemben végül befogadja a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) pótmagánvádját, és így végre az igazságszolgáltatás elé kerülhet annak eldöntése, hogy szabálytalanul használt-e fel uniós pénzeket a közpénzek felett őrködő Kehi. Hadházy közölte, a maga részéről fenntartja korábbi álláspontját: egyszerű lenyúlás történt, amikor a Kehi meghívásos közbeszerzés keretében szerzett be „szervezetfejlesztési tanulmányokat”.

Hadházy felidézi, a beszerzési eljárás során összesen két ajánlatból választott, de egyik ajánlattevő sem rendelkezett érdemi szakmai referenciákkal ezen a területen. A 2014-ben kifizetett nyertes tanulmányok kézzelfogható végeredménye egy általánosságokban bővelkedő, összesen két oldalas elnöki utasítás, öt látszatutasítással.