Hadházy Ákos ellenfelet kapott

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

-

Szél Bernadettet és Hadházy Ákost választották meg az LMP társelnökeinek.


Újraválasztotta az LMP kongresszusa a párt két jelenlegi társelnökét szombaton, így továbbra is Szél Bernadett és Hadházy Ákos tölti be a posztot – közölte a szavazást követően Gál József, a párt szóvivője.

Szél Bernadett a női társelnöki posztért egyedüliként indult, Hadházy Ákosnak azonban kihívója akadt Csárdi Antal, a fővárosi közgyűlés LMP-s tagjának személyében.

A kongresszus az LMP titkárává Sallai R. Benedek országgyűlési képviselőt választotta.

A kongresszus délután döntött a párt országos elnökségének további tagjairól is: bizalmat kapott Ungár Péter, Ábrahám Júlia, Ferenczi István, Jancsó Andrea, Schmuck Erzsébet, aki az LMP országgyűlési frakciójának vezetője és Komlósi Csaba.

Az országos elnökség – melynek a két társelnök és a titkár is tagja – másfél évre kapott megbízatást.

A döntés értelmében kikerült az elnökségből az eddigi titkár, Vida Attila, aki nem is indult újra e tisztségért. Kikerült továbbá Keresztes László Lóránt, Lengyel Szilvia – akinek az országos elnökségi tagsága az Ökopolisz Alapítványban betöltött vezető tisztségével összeférhetetlenné vált –, valamint Gál József.

A párt a kongresszuson politikai nyilatkozatot fogad el, emellett az országos politikai tanácsot, az etikai, a felügyelő- és a fegyelmi bizottságot is újraválasztják.