Hadgyakorlatot tartott Dél-Korea haditengerészete

Forrás: Wikipedia

-

Szöul újabb manőverekre készül.


Éleslövészetet tartott a Sárga-tengeren a dél-koreai haditengerészet, hogy megmutassa, képes visszaverni Észak-Korea esetleges katonai provokációját. A hadgyakorlaton részt vett egy 2,5 ezer tonnás fregatt, egy ezer tonna vízkiszorítású járőrhajó, továbbá több négyszáz tonnás irányított rakétás cirkáló és gyors hajó vett részt.

"A hadgyakorlat ezúttal javítani hívatott hadseregünk azonnali válaszadó képességét az ellenség tengeri provokációjára" – mondta Csoj Jung Csan, a haditengerészet parancsnoka.

A hadgyakorlatot két nappal az után tartották meg, hogy Phenjan bejelentette: sikeres kísérletet hajtott végre hidrogénbombával. A kísérleti atomrobbantás immár a hatodik, minden korábbinál nagyobb erejű volt, és két erős földrengést váltott ki.

A föld alatti robbantás másnapján Dél-Korea ballisztikus rakétával hajtott végre hadgyakorlatot, és azt tervezi, hogy szerdától egy újabb, négynapos hadgyakorlatot tart hadihajók és katonai repülőgépek bevetésével az országtól délre fekvő tengeri területeken. Csütörtökön és pénteken a Japán-tengeren közös dél-koreai-amerikai katonai manőverek lesznek, amelyeken a tengeralattjárók elleni harcot fognak gyakorolni.