Háború dúl Magyarországon – Pálfi György csinált egy új filmet

-

Pálfi György egészen minimális költségvetésből forgatott filmje lényegében elkészült, most az utómunkálatokat próbálják közösségi finanszírozással megoldani. Szerelmi háromszög az ukrán határnál.


Tar Sándor novellájából forgatott le nyáron egy filmet Pálfi György. A címe For Ever, azaz Mindörökké, egy Debrecen melletti faluban játszódik és egy szerelmi háromszög áll a történet középpontjában. Pálfi jelenleg az Indiegogón gyűjt pénzt az utómunkálatokra, és az Origón mutatott be egy teasert a félkész filmből. A cikk szerint Pálfi jövő év elejére szeretné véglegesíteni, hogy a Berlinalén be tudja mutatni, de legalábbis nemzetközi piacra szánja és A-kategóriás fesztiválokat célozna meg vele.A Mindörökké Tar Sándor El, valahová című novellájából készült, amely A mi utcánk című kötetben jelent meg 1995-ben, de a film sokban reflektál Magyarország aktuális helyzetére. A filmet az Indiegogón posztapokaliptikusnak írják le: a Debrecen melletti faluban nincs pénz, nincs munka, az alkoholizmus az úr. A háború épp átvonult a vidéken, az emberek cserekereskedelemből élnek. Ebben a környezetben játszódik a szerelmi háromszög, a főszereplők: Polgár Tamás, Ubrankovics Júlia, Menszátor Héresz Attila; szerepelnek még: Érsek Obádovics Mercédesz és Trócsányi Gergő. A film operatőre ezúttal nem Pohárnok Gergely, hanem Dobos Tamás.

Pusztai Ferenc producer az Origónak azt mondta, hogy a film költségvetését magánpénzből és adó-visszatérítésből fedezték. És akkor itt van az előzetes, lőnek is benne.