Habony ügyvezetője beszólt a taxisoknak

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

-

Lánczi Tamás blogposztjában arról írt, hogy a taxisok örülhettek a 2013-as taxirendeletnek, ami miatt rossz helyzetbe kerültek az Uberrel szemben.


a taxisblokád résztvevői éppen ezt követelik az államtól: tiltsák be az Ubert, vagyis tiltsák be a versenytársakat. Bocs, de a szocializmus 26 évvel ezelőtt véget ért.

– írta a közmédiás blogján Lánczi Tamás, politikai tanácsadó, a Századvég vezető elemzője, aki egyben Habony Árpád és Arthur J. Finkelstein londoni cégének ügyvezetője.


Szerinte ugyanis a 2013-as taxirendelettel és a 280 forint/kilométeres díjszabással a „taxi drágább lett, de jobb nem”, ezért tudja most az Uber elvinni előlük az utasokat. Azt is írta Lánczi, hogy a közösségi autószolgáltatóra is vonatkoznia kell szabályoknak, ha nem is feltétlenül ugyanolyanoknak, mint a taxisokra. szerinte azt azonban ne gondolja senki, hogy egy rendelettel meg lehet ezeket a szolgáltatókat szüntetni, hiszen „a szocializmus 26 évvel ezelőtt véget ért.”

Ugyanakkor az ellenzéknek viszont azt tanácsolja, ne lelkesüljenek be túlzottan, nem „a taxisok lesznek az új kormánybuktató erő (ahogyan rácuppantak a Hosszú Katinka-ügyre)”.

A taxisok kontra Uber ügyben utóbbi tűnik most győztesnek, erről itt írtunk. A taxisoknak egyáltalán nem tetszik a jelenlegi helyzet, ezért hétfőn gyakorlatilag megbénították blokádjaikkal a várost. A nap összefoglalóját itt olvashatja.