Habony Árpád nem tud leállni

Fotó: MTI/MTVA / Szigetváry Zsolt / MTI/MTVA / Szigetváry Zsolt

-

Habony Árpád nem képes belenyugodni abba, hogy nem ítélte el a bíróság a Magyar Narancs újságíróját. Rényi Pál Dániel bűne szerinte az, hogy meg merészelte írni, hogy Orbán Viktor tanácsadója 2006-ban megvert egy házaspárt, amiért aztán 2 év próbaidőre bocsátották.


Mint arról egy hónappal ezelőtt beszámoltunk, a miniszterelnök tanácsadója a Magyar Narancs újságíróját a terepjárós-nyugdíjasverős sztori kapcsán perelte be, de a Pesti Központi Kerületi Bíróság szerint Habony egyik vádja sem áll meg.

Habony Árpád a 2013 februárjában megjelent cikk miatt jelentette fel Rényi Pál Dánielt, májusban a BRFK kezdett nyomozni, „de bűncselekmény hiányában dobta az ügyet. Habony ebbe nem nyugodott bele és most decemberben benyújtotta a pótmagánvádat, indítványozva, hogy a bíróság pénzbüntetésben részesítsen” – írta mikroblogján Rényi. Habonynak a vádindítvány szerint „magán és üzletemberként számos ismerősének, barátjának magyarázkodnia kellett”, volt, aki nem fogott vele kezet, és állítólag üzleti kár is érte, mert az újságíró megírta, hogy a kendózó tanácsadó megvert egy nyugdíjas házaspárt. A bíró viszont nem értett egyet Habonnyal, „apró pontatlanságok voltak ugyan a cikkben, de ezek nem érik el a büntetőjog szintjét” - állt az indoklásban. Habony Árpád azonban feltehetően jobb tanácsokat ad a kormányfőnek, mint amilyenek kap, ezért aztán fellebbezett a határozat ellen - felszínen tartva ezzel a sztorit, ami már rég elsüllyedt volna az internet mélyén. A fellebbezése pontos szövege szintén Rényi mikroblogján olvasható. Habony ügyvédei szerint ugyan a tárgyalása nyilvános volt, ám azon Rényi nem volt jelen. Az ott elhangzottakról így nem tudhatott, ezért aztán ez szerintük kimeríti a visszaélés személyes adattal bűncselekmény tényállását.

Izgatottan várjuk a folytatást, amiről részletesen beszámolunk majd.


Mi történt 2006 novemberében?

Rényi Pál Dániel cikkéből kiderül, hogy miért kapott 2011-ben két év próbaidőt a Fővárosi Bíróságtól. 2006. november 4-én reggel a Szilágyi Erzsébet fasorban egy házaspár lépett az útra, Habony terepjárója elé. A miniszterelnök tanácsadója ekkor rádudált a gyalogosokra, és rájuk is kiabált. Azt mondta, hogy legközelebb nem fog lefékezni, hanem elüti őket. A két járókelő – K. Sándor és felesége, P. Erzsébet – visszaszólt, majd Habony kiszállt, és utánuk ment. Először beletaposott a házaspár bevásárlókocsijába, majd leütötte a férfit, és hasba rúgta a nőt. Ezt követően Habony visszaszállt Lexus terepjárójába és a férfit kikerülve elhajtott a helyszínről.