Ha választások, akkor Több Technót a Parlamentbe!

-

HÁTTÉR

Április 6-án nem csak az urnákhoz lehet járulni. Este hétkor a Kossuth térről indul az ötödik technódemonstráció, ami a Szabadságtéren folytatódik. Felszínen a sokáig elhallgatott technókérdés! DJ-t minden faluba!


A szervezők a Facebookon azt írják, hogy a média agyonhallgatja a technókérdést – hát most teszünk ez ellen. Hiszen Magyarországon a technókérdés ma már nem elbagatellizálható! Idén a választások első fordulója a Facebookon keresztül megy: like-ok döntik el, kik jussanak tovább. A legjobb három DJ vagy csapat mindenképp fellép a Szabadság téri demonstráción (itt lehet majd követni az országgyűlési választásokat is). A második forduló már az afteren, az urnás szavazással együtt zajlik a Corvintetőn és az alatta lévő Müsziben este tíztől.

A TTP olyan témákat tett a társadalmi konzultáció tárgyává, mint az állami technórádió, a DJ-k mentelmi jogának kérdése, vagy a „DJ-t minden faluba” nevű kezdeményezés. A csoport szerint „a hazai DJ-szakma képviselői munkájuk során legalább annyira hasznos és nélkülözhetetlen feladatot látnak el, mint az ugyanilyen jogokkal rendelkező tisztségviselők, pártpolitikusok.”A részt vevő DJ-k: NVC, Lavalava, Kollektiva, Monkey6, Modul aka Mango, Dub Phase, Dublic, Palotai, Feel good INC., S1O, Plastic Heaven, COO/8, Bernáthy Zsiga Live, Stayfly, Bounce, Monolit, Buddhasmile, Savage and MC Fantom, Horvee, Andre, Monkeyneck és Thacount. Az underground, civil kezdeményezésként indult „Több Technót a Parlamentbe” mozgalom sok ezer látogatót és a magyar elektronikus zenei szcéna teljes egységét tudhatja maga mögött.