Ha szúrja valami a szemét a budai fonódóval kapcsolatban, most szóljon

-

A Budapesti Közlekedési Központ társadalmi egyeztetésre bocsátja a budai fonódó villamoshálózat megépülését követő forgalmi rend megváltozását. November 10-ig lehet beleszólni a BKK terveibe.


Várhatóan decemberben és 2016 januárjában, a budai fonódó villamoshálózat megépülésével és az új villamoshálózat bevezetésével, a jelenleg még széttagolt budai villamosvonalak ismét egységes hálózatot fognak alkotni. Új, átszállásmentes kapcsolat jön létre Észak-, Közép- és Dél-Buda között – áll a BKK közleményében.


A 2014 őszén elkezdődött építkezés befejezésével jelentős forgalmi átalakulások lesznek, például a korábbi 17-es villamosvonalat egyesítik a 19-es, a 41-es és a 61-es vonalakkal, így észak-déli irányban egész Budát átszelő vonalak jönnek létre. Óbudáról átszállásmentes, kötött pályás kapcsolat épül a Batthyány tér, a Széll Kálmán tér, a BAH-csomópont, a Móricz Zsigmond körtér, Albertfalva, valamint Kelenföld felé. A megújult vonalakon új, akadálymentes CAF villamosok is közlekednek majd.

Ezekkel a változásokkal kapcsolatban kéri ki a BKK az utasok véleményét, október 27-étől november 10-éig lehet javaslatokat, észrevételeket tenni a közlekedési központ terveit illetően az alábbi linken. Ezen az oldalon tekinthető meg egy interaktív térkép is, amelyen a tervek részletei láthatók.