Ha pucéran alszunk, csak jót teszünk magunkkal

Fotó: Getty Images/iStockphoto / innovatedcaptures

-

A britek harmada teljesen pucéran alszik, friss amerikai kutatási eredmények pedig őket igazolják.


Egy éven keresztül ötszáz férfin tesztelték az amerikai NICHD és a Stanford Egyetem kutatói az éjszakai boxerviselés hatását spermájuk minőségére, írja az Independent. A kutatás eredménye szerint 25%-kal kevesebb DNS-sérülést szenvedtek azok a férfiak, akik nappal boxert hordtak, este viszont meztelenül bújtak ágyba, mint az éjjel-nappal alsónadrágot viselő társaik.

Ez persze nem jelenti azt, hogy egyfolytában alsónadrág nélkül kellene szaladgálniuk a szaporodni kívánó férfiaknak, de a kutatók nappal kimondottan laza alsónemű viseletre, éjjel pedig teljesen pucér alvásra buzdítják őket termékenységük növelése érdekében. A férfi nemi szerv szabadon hagyása ugyanis megkönnyíti a spermatermelődést.

A National Sleep Foundation alvási szokásokkal kapcsolatos nemzetközi felméréséből pedig az is kiderült, hogy a britek harmada meztelenül alszik. Ez nem csak a férfiak egészségének jó, a nők is kevésbé vannak kitéve így a hüvelyi úton történő fertőzéseknek. Ezen kívül a pihenés minősége is jobb lehet meztelenül, mert így könnyebben beáll a szervezet az alváshoz szükséges alacsonyabb hőmérsékletre.