Ha Ön férfi, vegyen bikinit!

Fotó: Flickr/wallace.chane / Flickr/wallace.chane

-

Egy párkapcsolatban élő férfi két dolgot nem fog sohasem megérteni: mit követett el, és mi a különbség a fehérnemű és a bikini között. Azonban érdemes kihasználni, hogy utóbb vásárlásakor a a nők hagyják, hogy beleszóljunk. Ha elég ügyesek vagyunk, akkor még pluszpontok is járnak a tudásunkért. És őszintén: ki ne szeretne bemenni a próbafülkébe?


Az életben semmi sem egyszerű első ránézésre. A hengerfejcsere tényleg csak ránézésre bonyolult dolog, mert teljesen logikus, hogy mi és hova csatlakozik. Kis túlzással ez még a szívműtétre is igaz. Egy valami viszont soha sem egyszerű:

egy nőnek fürdőruhát választani.

Feltehetőleg kimondatatlanul, de több háború hátterében ott van egy kudarcos bikiniválasztás. Rengeteg szempontra kell figyelni, mielőtt egyáltalán eljutnánk a trendekig. Persze egy férfinak egyszerű, vegyen egy rövidnadrágszerű fürdőgatyát, aztán fessen a darab elég nyáriasan, és meg is vagyunk. Minden testalkathoz jó, kényelmes is, és amúgy sem látszik, már a derékig érő vízben sem. Pontról pontra vesszük át a szempontokat. A testi adottságoktól a funkción át egészen a trendekig. Ha profi, vagy csak szeret veszélyesen élni, akkor kapásból ugorhat a divathoz, de nem érdemes kockáztatni. Főleg, mert nem magának kell döntenie, elég, ha csak jó szempontokat mond.


Mit kell tisztázni?

Hogy milyen testalkatra keresünk fürdőruhát. Ez nem az az egyszerű egyenlet, ahol leszűkíthetnénk a válaszokat a sovány-kövér dichotómiára. Ez egy többváltozós, legalább hetedfokú egyenlet, amelyben legalább annyira nehéz meglátni az árnyalatnyi különbségeket, mint a színek esetében. Létezik homokóra, körte, szögletes vagy alma és megegyezés szerint egy sor másik. Sőt ezeknek a végtelen számú permutációja. Ahhoz, hogy megértsük, hogyan is néz ki, a legegyszerűbb feltúrni az internetet, ahol zseniális ábrákon dönthetjük el, hogy a nőnk melyik kategóriába is esik. Mindegyik testalkattípushoz másfajta fürdőruha előnyös. A homokóra formához például majdnem minden passzol, ott csak azon kell gondolkodnunk, hogy mit akarunk kihangsúlyozni. Ha a melleket, akkor érdemes fölülre világos színeket felvenni, mert azok vonzzák a tekintetet. De mondjuk az alma kinézetnél érdemes kerülni a sportos fürdőruhát és a trikinit (olyan egybe fürdőruha, amelyen kivágás is van a mellek és a derék között). Jó lehet egy bikini vagy egy egyrészes is, de figyelni kell a mintára, a függőleges csíkos karcsúsít, ez az alapszabály. Ugyancsak számítanak az adottságok. Ha valakinek kisebb a melle, akkor keressen egy fodros melltartót, nagy mintásat vagy olyat, amely a nyakrésznél díszesebb, akár ékszerszerű. Ez vonzza a tekintetet, és háttérbe szorítja a méreteket. A legideálisabb az olyan felső, amely háromszög formában takar. test

A legérzékenyebb téma, ha pár pluszkilót kell zárójelbe tenni. Ezt nehéz szóba hozni, de egyszerűen azt kell mondani, hogy „ez áll jól, szívem”. A felesleg miatt érdemes apró mintás darabokat keresni, főként olyanokat, amelyek alsója magas derekú. Ez egyszerre megfelelő a csípőtájéki pluszkilók ellen, valamint lenyomja a hasat is. Amivel nem nagyon lehet mellélőni, az a fekete szín. Akár az egyrészes darabok is szóba jöhetnek, ezek akkor a legtökéletesebbek, ha van rajtuk valamilyen sujtás, varrás vagy összehúzás. A nagy fenék ellen a legjobb védekezés, ha egyszerűen nem hagyjuk, hogy odatekintsenek. Erre tökéletes egy színátmenetes melltartórész. Nagyon takargatni semmit sem szabad. Ha valami észrevehetően nagyobb, azt nem szabad látványosabbá tenni. Egy sokat takaró alsó rész például csak azt éri el, hogy egy átlagos fenék is anyahajó méretűnek tetszen. Egy áttetsző kendő viszont tökéletes arra, hogy kellően sejtelmes legyen, és eleget takarjon ahhoz, hogy minden nő magabiztossá váljon. Alacsony nőknek pedig mindenképpen azt adjuk tanácsként, hogy kivágott bugyit válasszanak, mert ettől hosszabbnak tűnik majd a lábuk, és a vízbe, ugye, nem lehet magassarkúban menni. Alapvetően a fürdőruháknál nem kell a méreteken rágódni. Senki sem figyeli, hogy egy S méretű darab került-e fel, szóval a kényelem játssza a főszerepet, mert nincs annál rondább, amikor a fürdőruha pántja bevág a húsba. Ráadásul az ilyesmi csúnyán is barnul, azt pedig senki sem akarja, tehát ezzel sértődés nélkül vezethetjük fel a javaslatunkat. Szóval az már látszik, hogy nagyjából annyira nehéz a dolgunk, mintha egy okostelefon egyszerre lenne szoftver- és hardverhibás.


Mire kell?

Mi, férfiak zsigerből azt mondanánk, hogy a vízpartra, fürdeni. De a világ ennél jóval bonyolultabb. Egy fürdőruha vagy úszáshoz jó, vagy napozáshoz, netán sporthoz. De más kell édesvízhez, más medencéhez, és megint más wellnessezni. A Balaton partjára például nem jó az az anyag, amely nem a szokásos neoprénszerűség, hanem redős, esetleg hímzett. Ebbe beleragad az iszap, a homok, a kosz pedig mindenképpen igénytelenül hat, és macerás is mosni. A wellnessfürdőkben viszont jó a neoprén, de ebben meg szaunába nem szabad beülni, mert a melegben kijön belőle a klór, ami a legkevésbé sem egészséges. Bele kell törődni, hogy a szaunatörülközőt kell használni, azt meg a legtöbb helyen amúgy adnak is. A parti sportoláshoz a legjobb választás egy olyan, amelyik hasonlít a strandröplabdás lányok viseletéhez, de egy sportmelltartószerű felső is elég lehet. A vízi sportokhoz a legpraktikusabb vagy egy egyrészes darab, vagy egy nem zsinóros rögzítésű változat. Ezekben nyugodtan lehet csúszdázni, és attól sem kell félni, hogy valaki poénból letrükközi a ruhát. Medencés bulihoz pedig olyasmit érdemes keresni, amelyen valami dekoráció van, mert így megspórolható az ékszerviselés. A mindenféle gyűrűk, láncok, karkötők pont csak arra jók, hogy legyen mit keresni a vízben vagy a szűrőben, mert biztosan le fognak esni. Ilyenkor érdemes elgondolkozni a kiegészítőkön is. Egy kendő például jó jön este, amikor már hideg van, de napközben is kellően izgalmasan fest. bikk

A napozás meglepő módon nem annyira fontos szempont. Felfoghatatlan, de a legtöbb nő már eleve lebarnulva érkezik a strandra, mert hülyén nézne ki, ha nem volnának lesülve. Akinek viszont nincsen ideje, az vagy önbarnítót használ, vagy választ egy csőfelsős darabot. Ez nem hagy csíkokat, szóval fel lehet utána venni egy pánt nélküli ruhát. Vannak színek, amelyeket csak barnuláshoz érdemes megvenni. Ilyen az arany és az ezüst, amelyek a levegőn, szárazon nagyon jól néznek ki, de vizesen megváltoztatják a színüket. Egy fémszínű példány nedvesen simán szürkének vagy drappnak látszik. Pont olyan ez, mint a halaknál. Amíg a víz alatt vannak, tök unalmas seszínűek, de a levegőn már ezüst fényben csillognak.


Trendek

2014-ben a fürdőruhák – ahogy egyébként az egész divat úgy általában – a ‘90-es évekből merítenek. Újra megjelentek a lehetetlen mintás, főként egyrészes viseletek. Tehát, amit el tudunk képzelni a Baywatch egyik videoklipszerű jelenetében, és nem teljesen röhejes, azt bátran ajánlhatjuk. Az idei trendekben több stílus is felbukkan a teljesen hagyományos egyszínű és csíkos minták mellett. Ahogy minden ruhán, úgy a vízparton is működnek az etnokinézetű darabok. Legyen szó arabos, indiai vagy dél-amerikai hatásokról, nagyon mellényúlni nem lehet. Ezeket a legkönnyebb felismerni, ha a raszter elfér bármelyik gyrosozó vagy vízipipabolt dizájnjában, akkor tudjuk, mit keresünk. Szabásban a legdivatosabbak talán a rojtos és fodros darabok. Előbbiből inkább feketét vagy telt színűt ajánljunk, mert ezek a trendik, míg utóbbiakból az élénk színeket.Az sem baj, ha a rojt elüt egy árnyalattal, mert ezek vonzzák a tekintetet, ami ideális, ha mondjuk a derék vagy a fenék nem a legformásabb, senkinek sem fog feltűnni. A „Spermaputtony” és egyéb debil, strasszokkal kirakott feliratos felsőket viszont messziről kerültessünk el minden nővel! Ezek most kábé annyira nem divatosak, mint egy gumicsizma lett volna az ókori Görögországban. --