Ha nincs eljárás az LMP-s Hadházy Ákos ellen, majd lesz

Forrás: VS.hu/Zagyi Tibor

-

A Kehi azt állítja, neki senki sem szólt feljelentése elutasításáról, de ha tényleg megszüntették az eljárást a hivatalt uniós pénzek eltüntetésével vádoló politikus ellen, akkor jön a pótmagánvád.


Villámgyorsan reagált a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) a Magyar Nemzetben megjelent információra, hogy a rendőrség után az illetékes kerületi ügyészség sem találta alaposnak a Kehi panaszát Hadházy Ákos ellen, a feljelentés elutasítás ellen pedig nem lehet fellebbezni. (A Kehi nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt jelentette fel az LMP szakszóvivőjét, miután Hadházy azt állította, a hivatal fölösleges dolgokra költi, azaz lényegében lopja az EU-s forrásokat.)

A Kehi gyors reagálásában azt állítja, a mai napig nem kapott határozatot arról, hogy az ügyészség helybenhagyta volna a Hadházy Ákos rágalmazási ügyében született rendőrségi határozatot. Ha a sajtóban megjelent hírek valósak – áll a közleményben –, a Kehi pótmagánvádlóként fog fellépni Hadházy Ákossal szemben, és elvégzi az ügyészség és a rendőrség helyett a munkát, mert határozott álláspontja, hogy a véleménynyilvánítás szabadsága egyetlen politikusnak sem adhat felhatalmazást arra, hogy pártpolitikai célokból minden alapot nélkülöző, hazug kijelentésekkel támadja a közszolgálati dolgozókat.

Az LMP tegnap közölte, valódi vizsgálatot szeretne a Kehi uniós pályázatairól, mert ha jogerősen bebizonyosodik, hogy Hadházy nem követett el rágalmazást, akkor a korrupciógyanús ügyekben nyomozásnak kell indulnia.