Ha nem lesz magasabb a fizetésük, sztrájkolni fognak a buszsofőrök

Fotó: MTI/MTVA / Jászai Csaba / MTI/MTVA / Jászai Csaba

-

A bértárgyalásoknak még nincs vége, eddig jottányit sem közeledtek az álláspontok.


Sztrájkbizottságot alakítottak a volánszakszervezetek, mert eredménytelen volt a bértárgyalás második fordulója, miután a munkáltatókat képviselő Közúti Közlekedési Vállalkozások Szövetsége (KKVSZ) az alágazatban dolgozók számára ismét nulla százalékos béremelési ajánlatot tett - közölte a "Volános" Szakszervezetek Együttműködési Fóruma.

Baranyai Zoltán, a "Volános" Szakszervezetek Együttműködési Fórumának szóvivője elmondta: az érdekképviseletek fenntartották korábbi, 7,5 százalékos bérkövetelésüket és a szintén korábban megfogalmazott bérfelzárkóztatási igényüket, az álláspontok azonban nem közeledtek egymáshoz.

Felhívták a munkáltatói oldal figyelmét: ha a következő, jövő hétfői tárgyalási napon sem mozdul el érdemben a bérfejlesztési ajánlat, akkor a sztrájkbizottság megkezdi a sztrájk előtt kötelező hétnapos egyeztetést.

Baranyai Zoltán tájékoztatása szerint a "Volános" Szakszervezetek Együttműködési Fóruma tömöríti a tárgyalásokban résztvevő szakszervezeteket, összesen több mint 10 ezer munkavállaló érdekeit képviseli.

A Volán-társaságoknál a tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. az MTI megkeresésére későbbre ígért tájékoztatást.