Ha lány lesz a hercegi utód, a britek Dianának neveznék

Forrás: AFP

-

A Diana nevet választanák a legszívesebben a britek Vilmos herceg és hitvese, Katalin hercegnő másodszülött gyermekének, ha a hercegi utód leány lesz. Szombatra várták a babát.


A gyermek világra jöttét a brit sajtó az udvar félhivatalos utalásai alapján szombatra várta. Egyelőre azonban nem érkezett hír arról sem, hogy a hercegnőt beszállították volna a kijelölt kórház, a londoni Paddington városrészben működő St. Mary's Hospital szülészeti magánklinikájára.

A YouGov közvélemény-kutató cég a The Sunday Times című tekintélyes vasárnapi konzervatív brit lap megbízásából már megkérdezte az alattvalókat arról, hogy a brit trónutódlási sorban a negyedik helyre kerülő új hercegnőjüknek vagy hercegüknek milyen nevet adnának.

Leánygyermek születése esetére a legtöbben, 12 százaléknyian Vilmos 1997-ben elhunyt édesanyja, Diana hercegnő nevét választották. A vizsgálatba bevont 2200 fős mintán belül a második legnépszerűbb leánynév a Charlotte és az Alice, egyaránt 9-9 százalékos szavazataránnyal.

Arra az esetre, ha a házaspárnak György herceg után ismét fia születne, a legtöbben, 13 százaléknyian a James nevet adnák neki, utána az Alexander (8 százalék), majd a Richard és a Louis (7-7 százalék) következik a népszerűségi sorrendben.

A megkérdezettek 25 százaléka leánygyermeknek örülne inkább, és mindössze 3 százalékuk szeretné, ha Vilmos és Katalin második gyermeke is fiú lenne, a többség szerint azonban ennek nincs jelentősége.

Az alattvalók 68 százaléka helyesli azt a tervet, hogy a helikopterpilótaként dolgozó Vilmos igénybe veszi a hathetes gyermekgondozási szabadságot, amely Nagy-Britanniában az újdonsült apáknak jár.