Ha kikapcsolod a telefont, féláron kajálhatsz!

Fotó: szpot.hu / Béla Fotós

Egy izraeli vendéglő ötven százalékos kedvezményt ad, ha a vendégek kikapcsolják telefonjukat. A tulaj szerint ezzel küldetése van: megmenteni a kulináris kultúrát.


"Meg fogom változtatni az étkezés kultúráját" – mondta az AP riporterének Jawdat Ibrahim, az Abu Ghosh étterem tulajdonosa, aki ötven százalék kedvezményt ad azoknak, akik kikapcsolják okostelefonjukat, mialatt étkeznek. Alapvetően az a problémája, hogy az étkezések ma nem őszinte, egymással való beszélgetéssel töltött események, ahol élvezik az ételt is, hanem csak egymással szemben ülnek az emberek a képernyőt bámulva. "A technológia jó dolog. De amikor a családoddal, vagy barátaiddal esztek együtt, igazán nélkülözni lehet egy fél órára a kütyüket és élvezni a társaságot és az étkeket" – mondta a tulajdonos. Ibrahim egyébként 1993-ban nyitotta éttermét, méghozzá abból a pénzből, amit még amerikai lakosként Illinois állam lottóján nyert – állítólag ez egy 23 millió dolláros (ötmilliárd forintos) összeget jelent. Éppen ezért sok vendéglátónál nagyvonalúbb lehet a kedvezményekkel. Az étterem egyébként a városról kapta a nevét, Abi Ghosh-t az arab–zsidó-együttélés mintatelepüléseként tartják számon. Fotó: Europress/AFP/Ana Arevalo


Egy leesburgi (Virginia, USA) étterem, a Cajun Experience minden szerdán tíz százalék kedvezményeket ad azon vendégeinek, akik fegyverrel érkeznek – adta hírül az NBC Washington még augusztusban. Bryan Crosswhite, a hely tulajdonosa ezzel a fegyverviseléshez való jog mellett állt ki. "Azt üzenjük ezzel, hogy ez Amerika, és a fegyverviselés alkotmányos jogunk" – mondta a tulaj, hozzátéve, hogy az ötlet a vevőitől származott. Hasonló ötletet hajtott végre egy pizzázó-tulajdonos, valamint egy marylandi kávézó-tulaj is.