Ha hétvégén ráér, köszöntheti a nyarat!

Fotó: Vs.hu / Hirling Bálint

-

Az idő egyre csak melegszik, szombatra már 28 fokot remélnek a meteorológusok.


Csütörtökön napközben egyre többfelé csökken, szakadozik a felhőzet, így előbb az ország nyugati, majd délután már a keleti részén is számíthatunk hosszabb napos időszakokra, melyet csak a megnövekvő gomolyfelhőzet zavarhat. Eső, zápor csak elvétve fordulhat elő. Napközben többfelé megélénkül az északi szél, a Duna-Tisza-közén azonban gyenge marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 19 fok körül várható. Késő este 10, 15 fok között lesz a hőmérséklet – jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Pénteken a sok napsütést csak kevés gomoly- és fátyolfelhő zavarja. Csapadék nem lesz. Gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4, 9 fok között alakul, de északkeleten a fagyzugokban gyenge talaj menti fagy sem kizárt. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21, 25 fok között alakul.

A hétvége csúcshőmérséklete 28 fok körül alakul. Szombaton sok lesz a napsütés, vasárnap észak felől átmenetileg erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat.