Ha hajlandóak lefogyni, több tonna szenet kaphatnak

-

Egy orosz terület kormányzója több tonna szenet ajánlott fel azoknak a túlsúlyos lakosoknak, akik lefogynak. Valóságshow-t is tervez, szenet adna a nyertesnek.


A szibériai Kemerovo térségének kormányzója, Aman Tulejev – aki ismert szénbánya-tulajdonos – fogyós valóságshow-t is szervez egy helyi tévécsatornán, és szén lenne a nyeremény. A kormányzó elmondta, hogy egy hasonló dubaji kezdeményezéstől vette az ihletet, ahol a hatóságok aranyat terveztek felajánlani a fogyni hajlandóknak. „Fizetni fogunk azoknak, akik kilókat ledobnak. Szénnel – jelentette ki a kormányzó. – Nem grammokat osztogatunk, hanem tonnákat, mert az gazdaságosabb a terület költségvetése szempontjából. A kormánynak egészséges lakosságra van szüksége” – tette hozzá.

Oroszország a világ egyik legnagyobb szénexportőre, az eladott szén többségét a szibériai Kuzbasz-medence bányáiban termelik ki. Itt található Kemerovo térsége is. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint Oroszország a második a volt szovjet köztársaságok közül a túlsúlyosság problémájának tekintetében. Az első Litvánia.