Ha eddig nem jógázott, most lesz rá egy jó ürügye

Fotó: AFP / Manjunath Kiran

-

Vasárnap az egész világ a jógát ünnepli, India világrekordra készül, és Budapest sem marad ki a gyakorlásból.


A jógaként ismert több mint ötezer éves fizikai, mentális és spirituális gyakorlás talán még soha nem ért el olyan általános népszerűséget, mint napjainkban; 2014 decemberére pedig az ENSZ is felismerte, hogy mindenképpen érdemelne egy világnapot. A világszervezet úgy döntött, hogy június 21. legyen ez a nap.

Az idei lesz az első nagy globális jógaünnep, és India nem aprózza el: a történelem legnagyobb tömeges jógagyakorlásával készül bekerülni a Guinness Rekordok Könyvébe. Ezekben a napokban is tízezrek gyakorolnak stadionokban, parkokban, játszóterekben a nagy napra.Az Indiai Nagykövetség is közösségi élményként készül közelebb hozni a jógát az érdeklődőkhöz. Június 21-én a Bálnában reggeltől estig programok, gyakorlások, meditációs ülések, vetítések várják azokat, akik közösségben szeretnék megélni a jóga világnapját.

A rendezvény ingyenes, az érdeklődőknek csak regisztrálniuk kell. További részleteket itt talál, a Nemzetközi Jóganap alkalmából készült ismertetőt pedig itt olvashatja.