Ha Bryant a régi, a Lakers is a régi

Fotó: AFP / ROBYN BECK

-

Két meccs alatt összesen 65 pontot dobott Kobe Bryant, ezzel egy tíz vereségből álló széria után elmúlt két meccsét megnyerte a Los Angeles Lakers. Az utolsó NBA-idényét töltő klasszis ugyanazt az edzőt terrorizálta az egyik mérkőzésen, akit tíz évvel ezelőtt.


Kobe Bryant sorozatban két meccsen megmutatta, hogy hiába a 2016-os az utolsó szezonja, még mindig nem felejtett el kosárlabdázni. A Lakers magyar idő szerint szerda hajnalban 119-115-re verte a Minnesota Timberwolves-t, amivel tíz vesztes meccs után húzta be első győzelmét.

Az ötszörös NBA-bajnok Kobe régi önmagát idézte: saját szezoncsúcsot jelentő 38 pontot dobott, és Stephen Curry-t megszégyenítő módon 11 kísérletből 7 hárompontost dobott. Kobe remek formája a Minnesota vezetőedzőjét, Sam Mitchellt zavarhatta a legjobban, mert felidézett egy tíz évvel ezelőtti kellemetlen emléket: a 2005-06-os idényben ő edzette a Toronto Raptors-t, akik ellen Bryant élete egyik legnagyobb játékával 81 pontot szerzett.

Jó formája pedig ma hajnalban a New Orleans Pelicans ellen is tovább folytatódott: a Los Angeles idegenben nyert 99-96-ra úgy, hogy Bryant ismét villogott: 27 pontja mellé 12 lepattanót is begyűjtött. A meccs végén pedig ugyanolyan hidegvérű volt, mint pályafutása során nagyon sokszor: egy perccel a meccs vége előtt az ő hárompontosával biztosította be a Lakers a győzelmet.


Bryant győztes hárompontosa


Persze hat-hét évvel ezelőtt nem lett volna nagy szám, ha a Lakers megver sorozatban két olyan csapatot, amelyek valószínűleg a rájátszás közelében sem lesznek tavasszal, de az idei, az NBA második legrosszabb győzelmi mérlegével (11 győzelem, 41 vereség) álló kaliforniai együttest már nem érdemes összehasonlítani a 2000-es évek végének többszörös bajnokcsapatával.