"Ha brutálisak lettünk volna, hordágyon viszik le a Barca-játékosokat"

Fotó: Getty Images / David Ramos

-

Kissé indulatosra sikerült a második Barca-Espanyol. Tíz sárga, két piros, megtaposott Messi, és a vendégekre váró barcás „kommandó” a meccs után.


Tíz sárga (6-4 az Espanyol javára) és két piros lapot hozott a Király Kupa nyolcaddöntőjének barcelonai derbije. És még lehetett volna több lap is, ha a mérkőzés fölötti kontrollt meglehetősen korán elveszítő Martínes Munuera kiállítja a Messit alig leplezett szándékossággal megtaposó Pau López kapust.


Pau López taposása


Így csak két kiállítást jegyezhettünk föl, mindkettőt az Espanyol részéről. Előbb a 72. percben a paraguayi Hernan Pérez kapta meg a második sárgát és a vele járó pirosat egy kültelki fault után.Majd három perccel később Papkouli Diop (noha korábbról már volt egy sárga lapja) kapott egy azonnali pirost, miután szópárbajt vívott Luis Suárezzel. A szenegáli játékos jobban járt volna, ha nem spanyolul szidja, és tesz szexuális tartalmú megjegyzést az uruguayi csatár édesanyjára.


Diop piros lapja


Az indulatok a lefújás után sem csillapodtak. A COPE spanyol rádió beszámolója szerint a meccs után egy barcás „kommandó” (Suárez, Mascherano és Pique) várta az Espanyol játékosait az öltöző felé vezető folyosón, hogy folytassák a pályán félbehagyott eszmecserét. A társasághoz csatlakozott Sergio Busquets is, és szerencsére a Barca edzője, Luis Enrique is, aki lecsendesítette a társaságot.

Az Espanyol játékosai pedig üzengetéssel próbálták tovább fokozni a hangulatot a január 13-i visszavágó előtt. A csapat védője, Javi López szerint egyenlő létszámnál, különösen az első félidőben, sokkal jobbak voltak, mint a Barca (amely Messi két góljával 2-1-es előnnyel ment szünetre).


Voltak szép dolgok is


„Egyenlő létszámnál, különösen, amíg Felipe Caicedo is a pályán volt, ki sem tudták hozni a labdát.”

López szerint azon felhúzhatták magukat az Espanyol játékosai, hogy a 0-0-ra végződő bajnoki meccs után a barcások arra panaszkodtak, hogy mennyire agresszívek voltak a kék-fehérek, pedig ez korántsem volt így.

„Szó sem volt agresszióról... nézzék meg újra a meccset, ha nem így gondolják.”

A szerdán kiállított Diop is amondó volt, hogy a kupameccsen sem történt semmi említésre méltó.

„Nem mondhatják, hogy brutálisak voltunk. Nem is folyt vér. Ha brutálisak akartunk volna lenni, akkor hordágyon viszik le a Barca játékosait.”


KÖVESD A VS SPORTROVATÁT A FACEBOOKON IS!