Ha átalakítják, megmaradhat a műszaki menedzser szak

-


Ha a műszaki menedzser alapszak képzési színvonalát emelni tudják a felsőoktatási intézmények annak érdekében, hogy jobb elhelyezkedési lehetőségeket biztosítson, akkor megmaradhat a szak - mondta Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatási államtitkára szerdán Kecskeméten.

Palkovics László a Kecskeméti Főiskolán tartott megbeszélést a műszaki menedzser szak jövőjéről. Az egyeztetésen 14 olyan felsőoktatási intézmény képviselői voltak jelen, ahol jelenleg műszaki menedzser képzés is folyik.

Palkovics elmondta, hogy a felsőoktatási törvény átalakítása során vetődött fel, hogy szükség van-e jelenlegi formájában a műszaki menedzser alapszakra, "ami nem ad egy specifikus kimenetet, mert a végzett hallgató nem egy meghatározott mérnök lesz, hanem egy mindenhez egy kicsit értő mérnök".

A megbeszélésen abban maradt a résztvevőkkel, hogy a következő négy hónapban átgondolják, milyen változtatásokat kellene bevezetni, és ha ezek a vállalások meggyőzik a szakma képviselőit, a kereskedelmi és iparkamarát, valamint azokat a vállalatokat, amelyek jelenleg nem ilyen típusú mérnököket szeretnének, akkor lehet arról szó, hogy megmarad a műszaki menedzser alapszak.

A megszüntetésre ítélt egyetemi szakokról itt írtunk részletesen.