Gyurtát is boldoggá tették a 2015 métert futó diákok

Fotó: =KOVA'KEDTS D

-

777 iskola teljesítette a távot a Magyar Diáksport Napján, de a gyerekek számos más sportot is kipróbálhattak.


Idén kilencedszer tartották meg a Magyar Diáksport Napját, a Margitszigeten ötszáz gyerek sportolt pénteken, olimpikonok jelenlétében. A diákok 2015 métert futottak a nemzetközi partnerekkel együtt kidolgozott Európai Diáksport Nap keretében.

A Margitszigeten futó ötszáz gyerek persze csak egy része volt az országos megmozdulásnak, amelyhez 777 iskola tanulója csatlakozott. A gyerekek kétórás közös testmozgással, és a nagy kihívással, a 2015 méteres futótáv teljesítésével tették feledhetetlenné az esős napot.

„Nagy öröm számomra látni, hogy ilyen sokan vagytok. Én magam is edzésről érkeztem, ma már leúsztam nyolc kilométert, de örülök, hogy itt lehetek, mert látom az arcotokon az örömöt, amely számomra is nagy boldogság. Kívánok mindenkinek jó sportolást, hiszen ez a nap arról szól, hogy a Magyar Diáksport Napján minél többen sportoljunk” – mondta Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, aki mellett Horváth Gábor, Szabó Gabriella és Marosi Ádám is megjelent.

A rossz idő Schmitt Pálon sem fogott ki, ahogy elmondta, „attól még hogy esik az eső, a szívünkben süthet a nap”.

A 2015 méteres futótáv mellett az iskolások focival, kézilabdával, röplabdával, asztalitenisszel, sor- és váltóversennyel, zumbával, aerobikkal, vagy éppen a gyalogtúrával és tájékozódási futással is kitölthették a 120 percet. A legnagyobb aktivitást mutató iskolákat a Magyar Diáksport Szövetség sportszercsomagokkal jutalmazta, amellyel igyekezett kedvet csinálni a mindennapos sportoláshoz, és az egészséges életmódhoz.