Gyurta: Életem legjobb eredményére hajtok

Fotó: AFP / JOHN MACDOUGALL

-

A hazai rendezésű vizes világbajnokságon egyéni legjobbját szeretné megúszni Gyurta Dániel olimpiai bajnok mellúszó.


A 27 éves Gyurta az elmúlt nyáron Rióban címvédőként csak a 17. helyen végzett, ezt követően pedig – 17 év után szakított edzőjével, Széles Sándorral, és azóta Nagy József irányításával készül.


Úgy érzem, nagyon jól áll a felkészülésem, és jónak érzem azt az utat, amelyre az új edzőmmel léptünk. Nyilván meg kell majd várni, hogy a versenyeken milyen eredményt érek el, de napról napra azért küzdünk, hogy a korábbi évekhez hasonló sikerrel zárjam majd a világbajnokságot nyilatkozta Gyurta az MTI-nek.


Gyurta a csalódást keltő 17. helyen végzett Rióban


Gyurta szerint a legnagyobb változást természetesen az edzőcsere jelentette, ugyanakkor a felkészülés is némiképp másképp zajlik: Sokkal intenzívebb, és inkább a gyorsaságon van a hangsúly, nincs már annyi kilométer, mint korábban, de ami van, az jóval intenzívebb. Az életkor, a tapasztalat, az a pályafutás, ami mögöttem van, ezt kell a lehető legjobban kiaknáznunk. Szeretnénk a korábbi kiváló második feles hajrát megtartva a táv első felét is úgy összerakni, hogy meglegyen a sebességem mondta a 200 méter mell londoni olimpiai bajnoka, aki bízik benne, hogy az első látható jelek már az április végén sorra kerülő országos bajnokságon jelentkeznek.

A korábbi világcsúcstartó Gyurta a hazai rendezésű világbajnokságon egyéni legjobbjára (2:07.23 perc) hajt: Életem legjobb eredményét vagy ahhoz közelebbit szeretnék, ennél konkrétabb célt nem lehet kitűzni egy hazai világbajnokság előtt.