Gyurta címvédőként 17. lett 200 méter mellen

Fotó: MTI / Kovács Tamás

-

A címvédő Gyurta Dániel a 17. időt érte el a 200 méter mell keddi előfutamában a riói olimpián, így nem jutott be az elődöntőbe.


A címvédő Gyurta Dániel a 17. időt érte el a 200 méter mell keddi előfutamában a riói olimpián, így nem jutott be az elődöntőbe.

A szám háromszoros világbajnokaként az UTE 27 éves úszója 2:11.28 perces idejével két századdal szorult ki a legjobb 16 közül.

"Nem volt jó, főleg a második száz méter. Az edzések egész évben jól mentek, de a versenyeken ez sehol nem jött ki. Ilyen a sport, ilyenkor kell erőt meríteni Hosszú Katinkából vagy Cseh Lászlóból, akik voltak olyan hasonló helyzetben, mint én most. Tovább kell menni az úton, én mindig abban hiszek, hogy az elvégzett munka előbb-utóbb ki fog jönni. Úgy látszik, ez most nem az az év" - értékelt Gyurta.

A szám másik magyar indulója, Horváth Dávid, aki ebben a számban 2013-ban ezüstérmes lett a junior világbajnokságon, 2:13.24 perces időt úszott, ezzel 30.-ként végzett.

"Jó érzés volt ennyi ember előtt úszni, nagyon feldobott. Volt nekem ez a jövök, nem jövök dolog, ami fejben picit összezavart, ráadásul egy hét edzés is kimaradt emiatt. Ahhoz képest nagyon örülök, hogy ennyit sikerült úszni, nem gondoltam volna" - mondta a Kőbánya SC 20 éves versenyzője, akinek riói indulása csak az utolsó pillanatban vált biztossá.