Gyurcsány volt ügyvédjén akadtak ki a fideszesek

Fotó: MTI/MTVA / Koszticsák Szilárd

-

Orbán Viktor tapolcai fórumán bekiabálásokkal fejezték ki nemtetszésüket Czeglédy Csabáék. A Fidesz-frakció szóvivője azonban leleplezte az általa provokációnak minősített akciót, vagyis a gyakorlatban működött a provokációfigyelés.


Baloldali provokátorok akarták szétverni a Fidesz tapolcai választási gyűlését – közölte Tuzson Bence, a Fidesz-frakció szóvivője. A politikus arra reagált, hogy Orbán Viktor miniszterelnök tapolcai fórumán a Malom-tónál néhány tucat ellentüntető is volt, ők nemtetszésüket kifejezve folyamatosan fütyültek, bekiabáltak a miniszterelnök beszéde alatt, egyebek mellett azt skandálták, „hazudik, hazudik".

Tuzson Bence közölte: a provokáció mögött Czeglédy Csaba, „a szocialisták adóbűnözője”, Gyurcsány Ferenc volt ügyvédje áll. Mint mondta, a baloldali provokátorok az elmúlt években sorozatosan erőszakos akciókat hajtottak végre, közintézményekbe törtek be, székházat vertek szét, szobrot döntöttek, hidak lezárásával keserítették meg a budapestiek életét, és több tízezer ember békés ünneplését zavarták meg a nemzeti ünnepen. Most pedig ott folytatják, ahol abbahagyták – fogalmazott.

A baloldal semmit sem változott, ma sem a tapolcaiak és a vidéken élők érdeklik őket valójában, csak kicsinyes politikai játszmáikhoz akarják felhasználni az ott élőket – mondta Tuzson Bence. „Nem engedhetünk az agressziónak, visszautasítjuk az erőszak minden formáját, és felszólítjuk a baloldalt, hogy hívja vissza provokátoraikat” – mondta a szóvivő. Az emberek nem kérnek a szélsőséges erőszakos akciókból. „Vasárnap meg fogjuk védeni közös értékeinket, ez becsületbeli ügy” – jelentette ki.

Orbán Viktor miniszterelnök a fórumon az ellentüntetőkre is kitért szónoklatában, úgy fogalmazva, hogy „vannak, akik azért jöttek, hogy elrontsák a mi jó napunkat.”

„Miután Magyarország egy szabad ország és demokrácia, még azt is szabad, hogy megpróbálhassák elrontani a mi jó napunkat” – tette hozzá.


A Fidesz ifjúsági szervezete, a Fidelitas a közelmúltban bejelentette, hogy a március 15-ei budapesti megemlékezésen történtek nyomán „provokátorfigyelő” csapatot alakít, és egy email-címre várja a bejelentéseket baloldali „provokátorokról”, hogy azok nevét közzétehesse. Utóbb azonban visszakozásra kényszerült a Fidelitas, miután a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke, Péterfalvi Attila is elítélte a kezdeményezést.