Gyurcsány visszavág: Kövért, a Nemzetet és magát is feljelenti

Fotó: VS.hu / Mudra László

-

Itt a volt kormányfő válasza a tiltott pártfinanszírozással kapcsolatos vádakra.


Gyurcsány Ferenc levélben tesz feljelentést Polt Péter legfőbb ügyésznél, valamint bejelentést Domokos Lászlónál, az ÁSZ elnökénél tiltott pártfinanszírozás gyanúja miatt – közölte Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivője.

Kövér László házelnök, a Magyar Nemzet című újság kiadója és önmaga feljelentését azért határozta el, mert ezzel utasítja vissza, hogy a Fidesz hónapok óta tiltott pártfinanszírozással vádolja az Európai Bizottságot. A Gyurcsány Ferenc tulajdonában álló Altus Zrt. nemzetközi tender győzteseként ugyanis két megbízást is elnyert az Európai Bizottságtól.

Gréczy, közleményében megjegyzi, hogy Gyurcsány Ferenc egyetlen Altusból származó forinttal sem támogatta a DK-t, más forrásból azonban igen: a pártelnök az idei évben hozzávetőleg 1,1 millió forinttal támogatta a DK-t, ebből 600 ezer forint a Magyar Országgyűléstől kapott képviselői fizetéséből, 500 ezer forint pedig egy, a Magyar Nemzet kiadóját érintő jogi vita lezárásaként kapott kártérítésből származik.

„Ha Gyurcsány Ferenc bárminemű törvényes bevételéből a DK-nak juttatott támogatása tiltott pártfinanszírozásnak minősül, akkor a Magyar Országgyűlés és a Magyar Nemzet kiadója - a pártelnököt orvul felhasználva - tiltott pártfinanszírozást követtek el”.