Gyurcsány szmájlikkal szól be, a CÖF durván kioszt mindenkit

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor

-

A Civil Összefogás Fórum hétfőn állt elő új plakátjaival, amelyeken ellenzéki politikusok menekültügyben tett nyilatkozatait idézik. Azóta megy az adok-kapok, Gyurcsány is reagált, de a CÖF sem aprózta el a viszontválaszt: az MSZP „dilettáns hazudozók gyülekezete”, Szigetvárinak jelentéktelensége okán nézik el „gyerekes acsarkodásait”.


„Orbán már a DK-t tekinti fő ellenfelének?” – tette fel a kérdést Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a DK elnöke, miután összeszámolta: a „CÖF nevű békemenetes álcivil szervezet” 4 plakátot szánt a Demokratikus Koalícióra, annyit, mint a Jobbikra és az MSZP-re együtt.


Egyébként a plakátokon megjelenő mondataink igazak és minden demokrata számára büszkén vállalhatóak. Úgyhogy köszi az ingyenreklámot :))

– zárja reagálását Gyurcsány.


Az egyik idézet Gyurcsánytól


A CÖF hétfőn állította ki a 12 plakátot a Képviselői Irodaház mellett lévő Olimpia parknál. Csizmadia László CÖF-alapító azt mondta, mivel már több mint 300 ezer menekült lépte át a határt „embercsempészek segítségével”, az ellenzéki politikusok illegális bevándorlással kapcsolatban tett kijelentéseit akarják szembesíteni a valósággal.Be- helyett átvándorlók

A Jobbik erre Orbán-idézetekkel vágott vissza, azt idézték fel, hogy a miniszterelnök azt mondta,


Magyarország az iszlámot az emberiség egyik nagy szellemi és lelki alkotásának tekinti, amely sok százmillió embert segít hozzá, hogy az emberi élet létezésének magasabb értelméhez eljuthasson.

Valamint:


Én személy szerint tisztelője vagyok az iszlámnak. Az iszlám filozófia nélkül a világ egy része már rég a barbarizmusnak esett volna áldozatul.

Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke azt mondta, a CÖF lopott adófizetői pénzből kampányol, de ő büszke arra, hogy tőle idéznek, mert az „úgy igaz, ahogyan mondtam. Sok menedékkérő képzett, és legalább 15 ezer emberre szüksége is volna a magyar gazdaságnak.”

Az MSZP is megerősítette korábbi véleményét: a párt szerint a bevándorlás továbbra is álprobléma, „olyan alaptalan riogatás, amit a Fidesz és a politikai prostituáltként ténykedő CÖF csak azért talált ki, hogy eltereljék a figyelmet az Orbán-kormány által okozott valódi bajokról.” A párt szerint Magyarországon csak átvándorlók vannak, bevándorlók nincsenek.


CÖF; plakát; Gyurcsány; Olimpia park; Budapest


A CÖF nem aprózta el a viszontválaszt

A CÖF – még Gyurcsány szmájlis üzenete előtt – azt írta, „örömmel és nem kevés iróniával figyelték az ellenzéki reakciókat”, majd kiosztottak mindenkit:

  1. „Mostanra bizonyossá vált, hogy a Magyar Szocialista Párt ostoba, dilettáns hazudozók gyülekezete, akik arra sem emlékeznek mit mondtak néhány hónappal ezelőtt.” Bedobtak még két szocialista idézetet, amelyben a „bevándorlás” kifejezést használták szocialista politikusok.
  2. „Szigetvári Viktor nem először veszi a bátorságot, és a CÖF-CÖKA pénzügyeit firtatja álságos, valótlan kijelentéseivel. Eddig jelentéktelensége okán elnéztük gyerekes acsarkodásait, de azon kijelentését, hogy »lopott adófizetői pénzből« működik szervezetünk, lehet, hogy bíróság előtt kell bizonyítania.” (Az már évekkel ezelőtt kiderült, hogy a CÖF kap pénzt a Fidesz pártalapítványától is.)
  3. Nem csodálkoznak, hogy a Jobbik elnöke mossa kezét, mint Pilátus, ám „gyenge próbálkozásnak tartjuk a kormányfő szavainak felemlegetését, mert egy 6 éves gyermek is különbséget tud tenni azok között”, majd elmagyarázták, hogyan értette gondolatait Orbán Viktor.