Gyurcsány: Orbán szájából a szabadság szó áporodott bűzt áraszt

Fotó: VS.hu / Mudra László

-

A Pilvaxnál tartotta március 15.-i megemlékezését a Demokratikus Koalíció, ahol Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke zsarnoknak nevezte Orbán Viktor pártelnököt, akinek szájából a szabadság szó áporodott bűzt áraszt.


A Demokratikus Koalíció elnökségi tagjai 80-100 fő előtt koszorúztak a Pilvax Kávéház előtt, ahol a párt elnöke, Gyurcsány Ferenc egy tőle megszokott orbánozó beszédet mondott.


Gyurcsány szerint Orbán Viktor miniszterelnök a Nemzeti Múzeum előtt „a tisztességtelenség, a hazugság és a zuhanás beszédét” mondja majd el. Szerinte a hatalom a történelem mélyére zuhan és 2016-ban az önkényt Orbán Viktornak hívják. „Az új keletű önkény nem Bécsben, hanem a Kossuth téren próbálja meg akaratát rajtunk érvényesíteni”.

A DK elnöke szerint Orbán Viktor bemocskolja a szabadság szót. „Ha a szavaknak lehetne illata, akkor a szabadságnak tavasz illata lenne, Orbán Viktor szájából viszont áporodott bűzt áraszt.”

Gyurcsány azt mondta, hogy a DK a nyugalom és az alkotmányos forradalom pártján áll, az "önkényt leváltani csak együtt lehet" - üzente a baloldali és ellenzéki pártoknak.

A DK egyébként nem akart nagy rendezvényt, tagjai délután a tanártüntetésre mennek át.


a nyilakkal lapozhat a galériában