Gyurcsány nem akar csúcsot dönteni a csirkefarhát fogyasztásában

Fotó: MTI/MTVA / Koszticsák Szilárd

-

A DK elnöke szerint törvényes, de erkölcstelen, hogy nyolc óra munkáért a létminimum alatti összeget lehessen fizetni.


Gyurcsány Ferenc szerint a következő tíz évben az infláció felett 3-5 százalékkal kellene emelni a béreket, hogy az ország kitörhessen a szegénység csapdájából. A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke egy komáromi lakossági fórumon azt mondta, "törvényes, de erkölcstelen", hogy nyolc óra munkáért a létminimum alatti összeget lehessen fizetni. "Ha van kizsákmányolás, akkor ez az" - jelentette ki.

A volt miniszterelnök véleménye szerint aki ilyen helyzetben van, nem él, csak vegetál. "Nem akarom, hogy a magyar emberek máról holnapra éljenek. Nem (...) akarom, hogy Magyarország a csirkefarhát fogyasztásában érjen el Európa-csúcsot" - mondta.

A bevándorlásról szólva a politikus elmondta, a magyarok többsége inkább támogatja a miniszterelnök politikáját, ő azonban elfogadhatatlannak tartja, hogy az "emberiesség minimuma" hiányozzon belőlünk. „Tudom, hogy ezt a meccset el fogjuk veszíteni, mert elkezdjük elhinni, hogy a bevándorlóktól félni kell" - mondta, hozzátéve: ezt az ügyet nem egy 170 kilométeres kerítés, nem egy ország fogja megoldani.